[...] się sporo innych, lepszej jakości produktów niż jakieś mielonki. Nie wiem w jakim kraju jesteś, ale w Lidlu, czy Biedronce można kupić produkty o wysokiej zawartości np. białka, które są gotowe do spożycia, np. pieczona/wędzona pierś z kurczaka/indyka, wędzone ryby (makrela, łosoś), tuńczyk w puszcze, skyr, twarogi, serki wiejskie i wiele innych.
Trening na mase oparty powinien być głównie na ćwiczeniach wielostawowych – budujących - trening każdej partii 1x w tygodniu(są wyjątki ilość planami podstawionymi na priorytety) - ilość serii powinna wynosic 12-16 serii - przerwy między seriami 1-1,5 min w jednostawowych, 2-2,5 w wielostawowych. - ilość powtórzeń powinna wynosić nie [...]
Jakie produkty maja bialko szybko przyswajalne? Czemu unikac smazenia? Co bys zaproponowal na kolacje zamiast kanapki ? Jaki posilek ewentualnie moglbys zaproponowac żeby sobie podjeść w pracy np. wafle ryżowe serki jakies cos co mozna kupic gotowe w sklepie Z GORY DZIEKI
Zdecydowanie produkty należy wrzucać przed ich obróbką, każdy z osobna, a nie gotowe dania. Na chłopski rozum, łatwo dojść do wniosku, że wpisując jajecznicę nigdy nie będziesz wiedział ile tak naprawdę masz w posiłku tłuszczów użytych do smażenia. Parówki to produkt mocno przetworzony. Jak zjedz okazyjnie, to ok, jednak nie jako stałe źródło [...]
[...] jak i inne produkty ważymy przed obróbką termiczną. Z kukurydzą nie przesadzaj ;-) Jeśli chodzi o 2 z owsianką jak wyżej, bułka grahamka jak wyżej, ziemniaki jak wyżej, sosy gotowe wywal ;-) (na KUCHNIA SFD jest poro pomysłów na sosy, dipy warte uwagi ;-) ) Bułki razowe - to samo masz dobrą piekarnie, możesz wrzucić czasem, jajecznica na maśle, [...]
[...] być na wyrost. Ilość białka jak i tłuszczy trochę ponad normę. Spokojnie możesz zredukować liczbę protein do 1.8-2g/kg oraz lipidy do 1-1.5g/kg. Wpisuj surowe produkty nie gotowe. Masło orzechowe sklepowe to produkt o wysokim przetworzeniu - jako główny składnik diety się nie nadaję, tylko zabiera miejsce bardziej wartościowym tłuszczom. [...]
[...] zrealizujeszresztazapotzrebowania Sugeruję takze podnieść lekko spożycie tłuszczu, uwzględnić w diecie świeże ryby, a nie tylko wędzone, omijać produkty takie jak dżemy, gotowe tortille, jaja jeść z żóltkami bo żołtka są zdecydowanie bardziej wartościowe niż białka ;-) Co do diety z potreningu.pl - jeśli miałeś wątpliwości, trzeba było je [...]
[...] w Twoim menu niegodne uwagi to m.in ( masło orzechowe z ziemnych/ryby w puszcze/wafle ryżowe..) kolacja to bomba przetworzonych produktów. Wpisuj surowe produkty - nie gotowe. Nie widzę potrzeby pchania w siebie 250g kury skoro umiejętnie można rozmieścić adekwatną ilość białka w każdym posiłku, z resztą warto przekraczać próg leucynowy, [...]
[...] ze masz za mało kalorii http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, Wywal produkty przetworzone jak kiełbasa śląska , gotowe sosy itd http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
[...] jest dla Ciebie najlepsza. w dziale dieta odżywianie na pewno znajdziesz info na temat ilości spożywanych kalorii oraz poszczególnych składników odżywczych. Nie licz na gotowe plany bo nie sprawdza się to u wszystkich, nikt nie wie jakie masz środki do przeznaczenia na diete, odżywki, trening itp. podstawy diety kulturystycznej: białko [...]
Jak dla mnie to strasznie kombinujesz żeby te produkty mieć gotowe czyli kupne(łosoś wędzony, jogurty, chleb, twaróg, ser, tuńczyk z puchy, mleko), podejrzewam, że nie chce Ci się gotować za dużo i kombinujesz żeby było jak najprościej. Niestety nie tędy droga. Wszystko to jest przetworzone i stanowić może jedynie dodatek do diety a nie bazę.
Policz zapotrzebowanie wzorem, bo jest o wiele za małe. Znajdziesz go w podwieszonych. Białka prawie 2x za mało, o reszcie nie mówie. Szynki, parówki, oleje rafinowane, biały ryż czy gotowe musli to nie są najlepsze produkty na redu
Konserwy wszelkiego typu warto wywalić ze względu na bisfenol - to substancja, która jest zawarta w wyściółkach puszek i przenika do jedzenia. Psuje hormony, sprzyja tyciu. Na forum znajdziesz artykuły o bisfenolu. Gotowe sosy - zawierają z reguły dużo cukru, soli, "chemii" spożywczej, często margarynę (utwardzony tłuszcz) - tłuszcze trans, które [...]
Zastosuj się do zaleceń prawidłowej ilości białka w diecie 2g/kg masy ciała. Skąd pomysł z taką ilością? Wrzuć wyliczenia zapotrzebowania kcal. Poza tym wprowadza osobne produkty a nie gotowe posiłki w rozpisce. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-16 11:09:29
Sam powkladaj produkty ktore spelniaja wymogi. 10:00 grahamka, 50g salami 13:00 2xnaleśniki (gotowe z paczki na zimno) Co to ma byc ????? wegle o niskim IG - malo, pelnowartosciowe bialko,tluszcze, warzywa Tutaj wegle o niskim IG ale niewiele. twarog niepotrzebny po treningu szybkowchlanialne bialko. Trening nie ten dzial.